Në muajt e dimrit ne shpesh e gjejmë veten të rrethuar nga moti i ftohtë, kështu që është e rëndësishme të sigurohemi që po marrim ende sasinë e duhur të vitaminës D. A e dini se vitamina D ndihmon në rregullimin e sasisë së kalciumit dhe fosfatit në trup – lëndë ushqyese që janë thelbësore për të mbajtur kockat, dhëmbët dhe muskujt të shëndetshëm?

I përshtatshëm për të gjithë familjen, ‘Colief® Vitamina D3 Drops’ është një suplement ushqimor i pasur me vitaminë D3 dhe zgjidhja ideale për sigurimin e dozës së kërkuar të vitaminës D3. Nëse po pyesni se cila është mënyra më e mirë për t’u siguruar që po merrni mjaftueshëm vitaminë D, ne kemi listuar më poshtë disa këshilla kryesore për t’u siguruar që po merrni dozën e duhur për ju dhe familjen tuaj!

Këshillat kryesore për marrjen e mjaftueshme të vitaminës D:

  • Sigurohuni që ju dhe fëmijët tuaj të kaloni pak kohë jashtë çdo ditë gjatë muajve të verës përpara se të aplikoni krem ​​kundër diellit. Duhet të përdoret krem ​​kundër diellit për të parandaluar djegien nga dielli.
  • Disa ushqime në Mbretërinë e Bashkuar dhe Irlandë janë të pasura me vitaminë D, duke përfshirë kosin, disa drithëra dhe buka. Mundohuni t’i përfshini këto në dietën tuaj dhe hani peshk me vaj një ose dy herë në javë.
  • Merrni një suplement ditor prej 10 mikrogramësh (400 IU) dhe kujdesuni për formën e preferuar të vitaminës D3
  • Vitamina D është e rëndësishme për fuqinë dhe zhvillimin e kockave, kështu që është veçanërisht e rëndësishme për foshnjat dhe fëmijët. Rritja e nivelit të vitaminës D te fëmija juaj e mbron atë nga efektet më serioze që mund të shkaktohen nga mungesa e vlerave ushqyese, siç është rakitizmi, një çrregullim i kockave në fëmijëri.