Nuk dini se si t’i argëtoni fëmijët tuaj këtë dimër? Epo, mos kini frikë – ne kemi përpiluar një listë të sugjerimeve tona kryesore për t’u siguruar që ju dhe familja juaj të keni një pushim të merituar dhe argëtues dimëror!

  • Rritni perimet tuaja – rritja e frutave dhe perimeve në shtëpi me fëmijët tuaj është një aktivitet i mrekullueshëm për të mësuar se nga vjen ushqimi i tyre, si dhe për t’u dhënë atyre një mësim për mjedisin që i rrethon! Ju mund të rritni fruta dhe perime në tokë të hapur, vazo ose enë të ndryshme, mjaftojnë disa fara dhe gati për të treguar aftësitë tuaja të kopshtarisë!
  • Gjuetia e thesarit – perfekte për brenda dhe jashtë, gjuetia e thesarit është një mënyrë e shkëlqyer për t’i argëtuar të vegjlit tuaj. Pavarësisht nëse zgjidhni një gjueti në natyrë dhe jepni një listë të sendeve për të gjetur në kopsht, ose fshehni letra rreth shtëpisë që shkruajnë diçka, do të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për t’i mbajtur ata të zënë ndërsa mësoni gjatë rrugës!
  • Lojëra në tavolinë – pse të mos keni një ditë ose mbrëmje lojërash në tavolinë ku ju dhe familja juaj mund të ndaheni në skuadra, të luani lojën tuaj të preferuar dhe të mbani gjallë frymën konkuruese! Thjesht, bën mirë të jini të përgatitur për çdo zemërim të mundshëm nga ekipi humbës – dhe jo vetëm nga fëmijët…
  • Organizoni një festë çaji – pavarësisht nëse familja juaj është e madhe apo e vogël, mund të përdorni imagjinatën tuaj dhe të krijoni festën tuaj shumë të veçantë të çajit! Gjithçka çfarë ju duhet është të bëni disa sanduiçe, një ibrik me çaj dhe disa ëmbëlsira të shijshme, më pas lëreni të voglin tuaj të argëtohet duke shtruar tryezën dhe ju do të keni jo vetëm një aktivitet argëtues, por edhe drekën tuaj – thjesht mos harroni të ftoni anëtarë të tjerë sipas dëshirës suaj, ata gjithashtu meritojnë një kënaqësi!
  • Rrugë të reja për ju – jemi të sigurt që jeni mërzitur duke bërë të njëjtën rrugë përditë e përditë, por a keni provuar të ndryshoni dhe të zgjidhni rrugë të reja për ecjen tuaj?