Colief FAQs2021-12-18T19:46:44+00:00
Mirë se erdhët në Colief.al

Pyetje të bëra shpesh për Colief

Dhimbja e barkut tek foshnjat përkufizohet si episode të përsëritura të të qarave të tepërta dhe të vazhdueshme tek një foshnjë e porsalindur, e cila në pamje të parë është e shëdetshme. Kjo gjendje prek 1 në 5 foshnja.

Simptomat e dhimbjes së barkut mund të përfshijnë:

Të qara për të paktën 3 orë në ditë, të paktën 3 ditë në javë, për të paktën 3 javë

  • Mbledhja e gjunjëve
  • Siklet nga gëlltitja e ajrit gjatë ushqyerjes ose të qarave
  • Skuqje e fytyrës“

Colief® është një produkt natyral i cili shtohet në qumështin e gjirit të shtrydhur ose në qumështin artificial të foshnjave përpara se foshnja të ushqehet. Përbërësi aktiv në Colief® është laktaza, një enzimë e sigurt, natyrale e prodhuar brenda zorrës së hollë. Colief® nuk është një ilaç.

Shtimi i ‘Colief® Infant Drops’ në qumështin e zakonshëm të foshnjës kompenson një mungesë të mundshme të përkohshme të laktazës në sistemin tretës të foshnjës. Pikat ‘Colief® Infant Drops’ të shtuara në qumështin e zakonshëm të një foshnje reduktojnë në masë të madhe nivelin e laktozës duke e zbërthyer atë në glukozë dhe galaktozë përpara se foshnja të ushqehet. Studimet kanë treguar se orët e të qarit mund të reduktohen shumë kur qumështi i zakonshëm i foshnjës trajtohet me Colief®.

Colief ® Infant Drops është i përshtatshëm për përdorim që nga lindja.

Përbërësit e vetëm në Colief® janë enzima e laktazës (e cila duhet të jetë e pranishme natyrshëm në një sistem tretës normal dhe të zhvilluar), glicerina (e cila është gjithashtu e pranishme natyrshëm në trup si pjesë e procesit të shndërrimit të yndyrave në energji), dhe ujë. Asnjë nga këta përbërës nuk është treguar ndonjëherë se përbën rrezik për shëndetin.

Qumështi, formulat (qumështi artificial) për foshnjat, qumështi i gjirit dhe produktet e qumështit përmbajnë të gjitha një sheqer kompleks (disakarid) të quajtur laktozë. Laktaza është enzima që trupi ynë duhet të prodhojë për të zbërthyer laktozën në qumësht dhe produktet e qumështit në sheqerna të thjeshta (monosakaride) glukozë dhe galaktozë. Këto më pas mund të përthithen si pjesë e procesit normal të tretjes.

Ju lutemi ruajeni Collief nën temperaturën 77°F/25°C dhe në pozicion vertikal. Pasi të hapet, vendoseni në frigorifer kur është e mundur dhe hidheni pas 3 muajsh. Temperaturat shumë të larta do të zvogëlojnë efektivitetin e pikave, por duhet pak kohë para se të ndodhë. Temperaturat mbi 131°F/55°C do të ulin me shpejtësi efektivitetin.

Po. Glicerina rrjedh nga burimet bimore, dhe enzima e laktazës rrjedh nga majaja.

Hidhni disa lugë qumësht gjiri në një enë të sterilizuar. Shtoni katër pika Colief® dhe ushqeni fëmijën duke përdorur një lugë plastike të sterilizuar. Filloni menjëherë ushqyerjen me gji si normalisht.

Jo në temperaturën e frigoriferit. Pikat veprojnë shumë ngadalë në qumështin e ftohtë. Temperatura ideale që enzimat të funksionojnë siç duhet është midis temperaturës së dhomës dhe temperaturës së trupit – as shumë e nxehtë dhe as shumë e ftohtë. Kjo është arsyeja pse ne rekomandojmë që pikat të shtohen kur formula përgatitet për herë të parë dhe më pas lihet të shkojë në temperaturën e trupit.

Po, megjithëse këshillat e fundit nga ekspertët e shëndetësisë janë që shishet duhet të përgatiten sipas nevojës dhe kur të kërkohet. Shishet duhet të përgatiten normalisht dhe të lihen të ftohen në temperaturën e trupit (jo të nxehtë, jo të ftohtë). Shtoni 2 pika Colief® për ushqim dhe vendosini në frigorifer për një minimum prej 4 orësh. Merrni ushqimet nga frigoriferi sipas nevojës.

Nëse përgatitet paraprakisht, rekomandojmë 12 orë si kufi maksimal për mbajtjen e qumështit të trajtuar me Colief®, edhe kur ruhet në frigorifer. Pas 4 orësh, pjesa më e madhe e laktozës do të shpërbëhet dhe do të ketë pak më shumë aktivitet më pas. Nuk është praktikë e mirë të mbash formulën e përgatitur për një kohë të gjatë, qoftë edhe në frigorifer.

Po. Formula për foshnjat me bazë qumësht dhie përmban laktozë të njëjtë si çdo formulë tjetër normale. Përdorni Colief® Infant Drops në të njëjtën mënyrë si me formulat e tjera.

Nuk ka kuptim të përdorni Colief® me formula soje ose pa laktozë. Këto nuk përmbajnë laktozë, kështu që Colief® nuk do të ketë efekt aktiv.

Kur foshnjat fillojnë të marrin qumësht të trajtuar me Colief®, mund të ketë një ndryshim në modelin e jashtëqitjes. Jashtëqitja mund t’i ngjajë ato të një foshnjeje që ushqehet me gji edhe nëse ushqehet me formulë. Nëse jeni të kënaqur që fëmija është mirë, duke shtuar peshë dhe duke urinuar normalisht, nuk duhet të ketë arsye për shqetësim. Nëse pikat duket se funksionojnë mirë, mund të provoni të zvogëloni numrin e pikave të përdorura në çdo ushqim.

Nëse keni ndonjë shqetësim në lidhje me shëndetin e foshnjës tuaj, duhet të konsultoheni me një profesionist të kujdesit shëndetësor sa më shpejt të jetë e mundur.

Përgatitni formulën sipas udhëzimeve të prodhuesit. Shtoni 4 pika Colief® në formulën e ngrohtë (jo të nxehtë). Prisni 30 minuta, duke tundur formulën herë pas here, më pas ushqeni fëmijën normalisht, duke u siguruar që formula të jetë në temperaturën e duhur. Hidhni çdo formulë të papërdorur.

Ngrohni formulën, shtoni 4 pika Colief® në formulën e ngrohtë (jo të nxehtë). Prisni 30 minuta, duke tundur herë pas here formulën, më pas ushqeni fëmijën si zakonisht, duke u siguruar që formula të jetë në temperaturën e duhur. Hidhni çdo formulë të papërdorur.

Pasi të hapet, formula e gatshme duhet të mbahet në frigorifer dhe të përdoret sipas udhëzimeve të prodhuesit. Colief® funksionon më mirë në qumështin e ngrohtë. Colief® nuk duhet të shtohet në qumësht në temperaturën e frigoriferit.

Nëse pikat do t’i jepeshin drejtpërdrejt foshnjës, acidi në traktin e sipërm të tretjes do të ndryshonte shpejt natyrën e enzimës dhe do ta bënte Colief® joefektiv. Megjithatë, përzierja e 4 pikave të Colief® me pak qumësht të përparmë* duket se mbron përbërësin aktiv, enzimën e laktazës. Përgatitja e qumështit të përparmë siguron krijimin e një shtresë në traktin e sipërm tretës të foshnjës, duke u përzier me qumështin e gjirit dhe duke punuar për të ulur nivelin e laktozës së qumështit.

Ne besojmë se në këtë formë, enzima ka një „jetë pune“ efektive prej rreth 30 minutash. Provat laboratorike kanë treguar se 4 pika Colief® në 3,38 ml qumësht për foshnjat në temperaturën e trupit do të shpërbëjnë afërsisht 70% të laktozës në 30 minuta.

* Qumështi i përparmë përmban një përqendrim të laktozës në qumështin e gjirit.

Colief Infant Drops mund të përdoret në çdo ushqyerje derisa fëmija të jetë 3 deri në 4 muajsh, kohë në të cilën shenjat e dhimbjes së barkut duhet të jenë zhdukur. Colief më pas mund të hiqet gradualisht nga përdorimi, fillimisht duke përgjysmuar pikat për ushqim, më pas duke e përdorur në ushqime alternative, pastaj në një ushqim në ditë përpara heqjes së plotë. Nëse në ndonjë fazë rikthehen shenjat e dhimbjes së barkut, kthehuni në dozën e mëparshme

Nxirrni një porcion të vetëm qumësht gjiri. Ndërsa është ende në temperaturën e trupit, hidheni në një shishe ushqimi dhe shtoni 4 pika Colief, duke e tundur herë pas here. Qumështi i gjirit do të jetë gati për përdorim pas 30 minutash.

Opsioni 1: Nxirrni një ushqim të vetëm dhe ndërsa është ende në temperaturën e trupit, hidheni në një enë të përshtatshme. Shtoni 2 pika Colief® dhe vendoseni qumështin e gjirit në frigorifer për 4 orë. Më pas përdoreni sipas nevojës ose ngrijeni për përdorim të ardhshëm. Mos e vendosni qumështin e gjirit drejt e në ngrirje pasi të keni shtuar pikat.

Opsioni 2: Merrni një porcion të vetëm qumështi të gjirit të ngrirë nga ngrirja, shkrijeni dhe ngroheni butësisht në temperaturën e trupit. Më pas shtoni 4 pika Colief® dhe përdorni pas 30 minutash.

Shënim: Është e rëndësishme të shtoni Colief® vetëm në qumështin që është në temperaturën e trupit: mos i shtoni pikat në qumështin që është i nxehtë ose i ftohtë. Hidhni gjithashtu çdo qumësht që është i papërdorur pasi të jetë shkrirë. Mos e ngrini përsëri

Në Mbretërinë e Bashkuar, Colief ® është miratuar nga ACBS për recetë nga mjekët për foshnjat me intolerancë ndaj laktozës.

Colief Infant Drops është i disponueshëm në supermarkete dhe farmaci në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar duke përfshirë Boots, Sainsbury, Superdrug, Tesco, Holland & Barrett, Lloyds Pharmacy. Në Irlandë, Colief Infant Drops ofrohet në farmaci në mbarë vendin duke përfshirë Boots, Tesco, Lloyds, McCabe’s, Hickeys dhe McCauley’s Pharmacy. Në Shqipëri, Colief Infant Drops gjëndet në të gjitha farmacitë.

Colief® u testua në Spitalin Universitar Cork, Irlandë, nga Profesor Kearney në fillim të viteve 1990 për të demonstruar se një ushqim i reduktuar në laktozë ishte efektiv në uljen e dhimbjeve të barkut tek foshnjat. Rezultatet e tij iu prezantuan Kolegjit Mbretëror të Pediatërve në mbledhjen e tij vjetore në pranverë të vitit 1994 dhe u botuan në Journal of Human Nutrition and Dietetics në shtator 1998. Këto rezultate u konfirmuan në një studim më të madh të përfunduar së fundmi në Spitalin Guy, Londër, nga Dr Dipak Kanabar dhe është botuar në Journal of Human Nutrition and Dietetics në tetor të vitit 2001.

Bëhuni pjesë e komunitetit tonë

Shkoni në faqen tonë në Facebook; do të gjeni shumë foto të bukura të foshnjave dhe histori të bukura të ndara nga nënat dhe baballarët e komunitetit tonë. Ne gjithashtu kemi shumë konkurse emocionuese dhe dhurata për ju!

Lexoni Blogun

Më shumë blog poste
Go to Top